ملو بوک
0

نگاهی به تاریخچه موسیقی تلفیقی

موسیقی تلفیقی
بازدید 703

موسیقی تلفیقی و یا فیوژن را عموما ترکیبی از دو نوع موسیقی جاز و راک می‌دانند. موسیقی دارای سبک‌های گوناگونی است. اگر هر یک از این سبک‌ها را با یکدیگر استفاده کنیم و ترکیبی از سبک‌های مختلف را ایجاد کنیم؛ درواقع یک موسیقی تلفیقی را ایجاد کرده‌ایم.

هنر موزیسین به آن است که سازهای موسیقی را نیز محدود نداند و بتواند آن‌ها به یک هماهنگی زیبا برساند. ممکن است دو ساز برای دو کشور متفاوت با فرهنگ‌های متفاوت برای یک قطعه موسیقی استفاده شود.

موسیقی تلفیقی یا فیوژن

به موسیقی تلفیقی، فیوژن نیز می‌گویند. از همین عبارت کوتاه می‌توانیم به تعریف این سبک پی بریم. موسیقی فیوژن به سبکی گفته می‌شود که از ترکیب و تلفیق دو نوع فرهنگ موسیقیایی متفاوت بوجود می‌آید.

این سبک تا مدت‌ها به عنوان یک نوع گونه موسیقی به شمار نمی‌رفت. درواقع کسی به سراغ این نوع موسیقی پر زحمت نمی‌رفت.

تولید این سبک از موسیقی به نوعی برای موسیقیدان و نوازنده‌ها، یک نوع چالش محسوب می‌شود. اکثرا سعی بر آن داشتند از سبک موسیقی خود و چارچوب‌های تعریف شده آن خارج نشوند.

پیدایش موسیقی تلفیقی

فکر تولید این سبک برای اولین بار به فکر یکی از مدیران کمپانی کلمبیا رسید. او این فکر را با مایلز دیویس یکی از بزرگترین و تاثیر گذارترین موسیقیدانان سبک جاز در میان گذاشت.

از تلفیق المان‌هایی از سبک راک و فانک در جاز، اولین موسیقی فیوژن تولید شد. مایلز با این کار خود به دنیای جدیدی از موسیقی پا گذاشت. سال‌های 1969 و 1970 را می‌توانیم نقطه اوج این سبک بدانیم.

موسیقی فیوژن در ایران

به تازگی شاهد ورود این سبک به موسیقی‌های ایرانی هستیم. امروزه در گروه‌های ایرانی شاهد ساخت قطعات زیبا و هنرمندانه‌ای هستیم. از جمله آن‌ها می‌توان به گروه بمرانی و گروه پالت اشاره کرد.

گروه بمرانی

این گروه فعالیت خود را از سال 1387 آغاز کرد . شروع فعالیت این گروه با ضبط آلبوم آسمان زرد خورشید آبی توسط بهزاد عمرانی با همکاری حمیدرضا بهزادیان  آغاز شد. این گروه از معدود گروه‌هایی است که این سال‌ها توانسته آهسته مسیر و جایگاه خود را در این سبک پیدا کند.

گروه پالت

استارت این گروه به صورت کاملا اتفاقی در سال 1388 زده شد. این گروه برای اجرا در موسسه خیریه محک دورهم جمع می‌شوند و از همان جا گروه پالت شکل می‌گیرد.

اعضای این گروه چند سال بعد ورژن جالب و جذابی از قطعه خونه مادر بزرگه را اجرا کردند که با استقبال زیادی رو به رو شد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *