ملو بوک
0

معرفی کتاب کی؟ ترفندهای علمی زمان سنجی

معرفی کتاب
بازدید 352

زمان مسئله اصلی نیست؛ بلکه تنها مسئله است. در نگاه اول شاید این جمله ساده به نظر برسد؛ اما در عین سادگی معنای بسیار مهمی در آن پنهان شده است. زمان تنها مسئله است و باید برای بهره‌وری آن نیز تلاش نمود.

اگر شما نیز علاقه‌مند به مدیریت زمان و انتخاب زمان مناسب هستید در ادامه با ما همراه باشید.

در این مقاله قصد داریم کتاب کی را به شما معرفی کنیم.

کی کتابی است که بر اساس مقالات و روش‌های تأیید شده و علمی نوشته و منتشر شده است؛ بدین ترتیب با خیال راحت می‌توانید به آن اعتماد کنید.

درباره کتاب کی

کتاب کی، ترفندهای علمی زمان سنجی عالی اثر دنیل اچ پینک در سال 2018 منتشر شد.

این کتاب درخصوص ارزش و اهمیت زمان است و براساس تحقیقات جامع و کامل نویسنده درباره زمان سنجی و همچنین برنامه‌ریزی به نگارش درآمده است.

همه‌ی افراد درباره‌ی ارزش مان نیز شنیده‌اند و کتاب‌های زیادی در این رابطه نوشته شده است ولی همچنان بسیاری از افراد نمی‌توانند از زمان و وقت خود به خوبی استفاده کنند.

دنیل اچ پینک بر این باور است زمان سنجی یک علم است و باید توانایی و مهارت لازم برای استفاده از آن را به دست آورده است.

زمان از هرامکان و مولفه دیگری در زندگی ارزشمنتر است زیرا هیچ‌گاه نمی‌توان دوباره آن را به دست آورد.

پول، ثروت و … را می‌توان دوباره به دست آردد و تجربه کرد اما هرگز نمی‌توان زمان و وقت از دست رفته را دوباره بازگرداند.

برای استفاده‌ی درست و باکیفیت از زمان ابتدا باید از ارزش آن آگاهی پیدا کرد و سپس با یک برنامه‌ریزی مناسب و صحیح از آن استفاده کافی برد.

کتاب کی، ترفندهای علمی زمان‌سنجی عالی از پرفروش‌ترین‌ کتاب‌های نیویورک‌ تایمز و همچنین آمازون در ارتباط با همین موضوع به نگارش درآمده است و ارزش زمان را یاد آورد می‌شود و زمان‌بندی را آموزش می‌دهد. دنیل اچ پینک در این کتاب براساس داده‌های مربوط به شخصیت‌شناسی، افراد را به چندین گروه تقسیم می‌کند.

این نویسنده ابتدا به مخاطب می‌آموزد در کدام دسته قرار خواهند گرفت و سپس آموزش می‌دهد در کدام ساعت و زمان روز ممکن است بهترین کیفیت کاری را داشته باشند. همچنین  باید به این موضوع اشاره داشت که دنیل اچ پینک کتاب کی ، ترفندهای علمی زمان‌سنجی عالی را براساس مجموعه‌ای از تحقیقات علمی در سه بخش به رشته تحریر درآمده است که عبارت‌اند از:

روز

شروع‌ها، پایان‌ها و میان این دو

هماهنگی و تفکر

کتاب کی روایت جذاب و خواندنی است که درمورد نحوه ایجاد یک زندگی غنی‌تر و پربارتر نکات جذابی را ارائه کرده است. پس از چاپ کتاب کی ، نویسنده آن به ‌سرعت به استادی بین‌المللی تبدیل شد. این مسئله خود تأیید مناسبی برای ارزش و اعتبار کاربردی این کتاب است.

درباره نویسنده

دنیل اچ پینک نویسنده و محقق آمریکایی در تاریخ 23 جولای سال 1964 متولد شد. او در جوانی به تحصیل در رشته حقوق ادامه داد و پس از آن وارد سیاست شد؛ مدتی به عنوان سخنران رئیس جمهور آمریکا نیز به فعالیت پرداخت. همچنین او در اواخر دهه نود میلادی نوشتن را آغاز نمود و چندیدن کتاب منتشر کرد که اکثر آثار این نویسنده جزو پرفروش‌های نیویورک تایمز قرار دارد.

دنیل پینک در ابتدا کتاب کی، ترفندهای علمی زمان‌سنجی عالی برای خوانندگان فارسی زبان یادداشت کوتاهی قرار داده است. از دیگر آثار محبوب او می‌توان به میکروبوک انگیزه نیز اشاره نمود.

کتاب کی، ترفندهای علمی زمان‌سنجی عالی اثر دنيل پينك با ترجمه‌ی تیم ترجمه نشر نوین از سوی نشر نوین توسعه در سال 1397  نیز منتشر شد .

ساختار کتاب When

کتاب کی دارای سه بخش اصلی است: در بخش اول مخاطب با اهمیت کارهای روزمره آشنا می‌شود. در بخش دوم درباره پایان‌ روز و زمان صحبت می‌شود؛ و نهایتا در بخش پایانی نویسنده کتاب را جمع‌بندی می‌کند و راجع ‌به هماهنگی و تفکر صحبت می‌کند. در ادامه مروری خواهیم داشت بر سرفصل‌های این کتاب.

یادداشت دنیل پینک برای خوانندگان ایرانی؛

درباره کتاب؛

مقدمه: تصمیم کاپیتان تِرنر؛

بخش یکم: روز

یک: الگوی پنهان زندگی روزمره.

دو: بعدازظهرها و قاشق‌های قهوه: قدرت استراحت، وعده ناهار و اثبات فایده خواب بعد از ظهر در دنیای مدرن.

بخش دوم:‌ شروع‌ها، پایان‌ها و میان این دو.

سه: شروع‌ها: شروع مناسب، شروع دوباره، شروع باهم.

چهار: نقطه میانی: شمع‌های هانوکا و بیماری میان‌سالگی چه‌چیزهایی درمورد انگیزه به ما می‌آموزند.

پنج: پایان‌ها: ماراتن‌ها، شکلات‌ها و قدرت تلخی؛

بخش سوم: هماهنگی و تفکر

شش: هماهنگی سریع و آهسته: راز زمان‌سنجی گروهی.

هفت: تفکر در زمان‌ها: چند کلام پایانی؛

مطالعه بیشتر.

تقدیرنامه.

این کتاب برای چه افرادی مناسب است؟

اگر مایل هستید بدانید بهتر است هر جنس کاری را در زمانی انجام دهید؛  و یا نسبت به برنامه ریزی درست زمان انجام کارهای تحلیلی، هنری، فکری و بصری مطمئن نیستید. همچنین اگر علاقه‌مند هستید کیفیت خروجی کارهای شما بالاتر برود؛ و یا در برنامه ریزی دچار افراط می‌شوید و نسبت به استراحت و اهمیت آن بی‌توجهی می‌کنید؛ خواندین این کتاب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب

پس از ژنتیک، مهم‌ترین عامل سن فرد است. همان‌گونه که والدین می‌دانند، بچه‌ها معمولاً چکاوک هستند. صبح زود بیدار می‌شوند، تمام طول روز بالا و پایین می‌پرند اما بعد از رسیدن غروب زیاد دوام نمی‌آورند. در حدود سن بلوغ، این چکاوک‌ها تبدیل به جغد می‌شوند. دیر بیدار می‌شوند (حداقل در روزهای تعطیل)، در اواخر بعدازظهر و عصر انرژی می‌گیرند و پس از والدین خود به خواب می‌روند. طبق برخی از تخمین‌ها، نقطه میانی خواب نوجوانان ساعت ۶  و یا حتی ۷ صبح است که زیاد با ساعت مدرسه همخوانی ندارد.

آن‌ها در سن بیست‌سالگی به اوج جغد بودن خود می‌رسند و بعد از آن تا آخر عمر به سمت چکاوک شدن برمی‌گردند. الگوهای زمانی زنان و مردان نیز متفاوت است، خصوصاً در نیمه ابتدایی زندگی. مردان معمولاً به سمت شب تمایل دارند و زنان به سمت صبح متمایل هستند. با این حال، این تفاوت‌های جنسیتی در سن پنجاه‌سالگی از بین می‌روند. آن‌گونه که رونبرگ بیان می‌کند «افرادی که بیش از ۶۰ سال سن دارند، به‌طور میانگین الگوی زمانی زودتری پیدا می‌کنند که حتی از کودکان نیز زودتر است.»

به‌طور خلاصه، بیشتر افرادی که در سن دبیرستان و دانشگاه هستند تا حد زیادی جغد هستند؛ درست همان‌گونه که افراد بالای 60 سال بیشتر چکاوک هستند. مردان بیشتر از زنان جغدی هستند. باوجود اين، فارغ از سن و جنسیت، بیشتر مردم نه کاملاً جغد هستند و نه کاملاً چکاوک بلکه در دسته سوم پرندگان قرار می‌گیرند. باوجود این، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از جمعیت از انواع کاملاً شب کار هستند (و شخصیت و رفتاری از خود بروز می‌دهند که برای درک الگوی نامرئی روز باید آن را مورد توجه قرار دهیم.)

ادامه

بیایید از شخصیت شروع کنیم که ازجمله شامل موضوعی می‌شود که متخصصان علوم اجتماعی آن را «پنج ویژگی بزرگ» می‌نامند (گشودگی، وجدان، برون‌گرایی، قابلیت موافقت و روان رنجوری). تحقیقات زیادی نشان می‌دهند که افراد سحرخیز انسان‌هایی مطبوع و کارآمد هستند (مردان و زنان درون‌گرا، باوجدان، دوست‌داشتنی، باپشتکار و به لحاظ احساسی باثبات که ابتکار عمل دارند و امیال آنی ناخوشایند را سرکوب می‌کنند و برای آینده برنامه‌ریزی می‌کنند). همچنین سحرخیزان معمولاً در احساسات مثبت امتیاز بالایی می‌گیرند (یعنی مانند چکاوک‌ها شاد هستند.)

در همین حال، جغدها تمایلات تاریک‌تری را نمایش می‌دهند. آن‌ها گشاده‌روتر و برون‌گراتر هستند اما در عین حال روان رونجوری بیشتری دارند (و غال با تحت تأثیر تمایلات آنی، هیجان‌طلب، و ابن الوقت و خوش‌گذران هستند.)

جمع بندی

عمر انسان محدود است و دارای یک ظرف محدود به اسم زمان است به همین دلیل باید بتوانید حداکثر بهره‌وری را از آن داشته باشید. زمان یک سرمایه‌ی مهم است که در صورت بهره‌برداری مفید از آن می‌توان به زندگی موفق‌تر و همچنین باکیفیت‌تری دست پیدا کنید.  مفهوم زمان در نقطه به نقطه‌ی دنیا تعریف و معنای متفاوتی دارد و ممکن است همین الان که در کشور شما روز است در کشوری دیگر شب باشد. به عنوان مثال برای شخصی که در روستا زندگی می‌کند مفهوم زمان بسیار متفاوت‌تر از فردی است که در شهری مدرن و شلوغ زندگی می‌کند. اما باید بدانیم همه‌ی افراد باوجود تمام تفاوت‌ها در تلاش هستند تا از زمان و عمر خود به‌ خوبی استفاده مفید داشته باشند. زمان‌سنجی، یک علم است و به کمک شناخت شخصیت و توانایی‌های خود می‌توان از آن استفاده کرد.

چند مسئله مهم ذکرشده در کتاب

کتاب کی به اهمیت رخ‌ دادن هر اتفاق در زمان خاص اشاره دارد.

در همین راستا در متن کتاب می‌خوانیم:

پیش از اینکه بروید و همه کارهای مهم خود را پیش از وقت ناهار روی هم تلنبار کنید، مراقب باشید. همه کارهای فکری از یک جنس نیستند.

دیگر مسئله مهمی که کتاب کی به آن اشاره ویژه دارد اهمیت استراحت‌های کوتاه طول روز است:

خواب بعدازظهر سیستم ایمنی بدن ما را تقویت می‌کند. یک تحقیق انگلیسی نشان داد که حتی انتظار به‌خواب‌رفتن می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

و همین طور:

اما وقتی خواب از بیست دقیقه بیشتر شود، به بدن و مغز ما هزینه تحمیل می‌شود. این هزینه به نام «سکون خواب» شناخته می‌شود (احساس سردرگمی و گیجی که معمولا بعد از بیداری به من دست می‌داد).

اینستاگرام

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *