ملو بوک
2

نگاهی به رمان بابا لنگ دراز؛ نامه‌های جودی آبوت به قهرمان زندگی‌اش

معرفی رمان بابا لنگ دراز
بازدید 885

همه‌ی حداقل برای یک بار نام بابا لنگ دراز به گوشمان خورده است. رمان بابا لنگ دراز با عنوان اصلی Daddy Long Legs یکی از زیباترین آثار عاشقانه و کلاسیک است. به واسطه انیمیشنی که از این رمان ساخته شده است؛ در بین مردم ایران بسیار شناخته شده است.

بابا لنگ دراز عزیزم سلام؛ این جمله برای ما خیلی آشنا است در حقیقت بارها و بارها در هنگام تماشای این انیمیشن جذاب دوران کودکی، از زبان دختر دوست‌داشتنی و پرانرژی قصه یعنی جودی آبوت شنیده‌ایم.

در این بخش از ملوبوک به معرفی این رمان جذاب پرداخته‌ایم.

رمان بابا لنگ دراز

شخصیت اصلی داستان، جودی آبوت دختر سرزنده و باهوشی است که در یک پرورشگاه بزرگ می شود؛ اما برخلاف روال عادی پرورشگاه تا 18 سالگی در آن‌جا مانده است.

در ادامه داستان جودی با پشتیبانی مالی حامی ناشناس خود می تواند به مدرسه خصوصی راه یابد.

جودی که قهرمان زندگی خود را نمی‌شناسد و فقط در یک نگاه از پشت سر او را دیده است. این دختر دوست‌داشتنی حامی مالی خود را بابا لنگ دراز می‌نامد و اغلب درباره زندگی و فعالیت‌هایش در مدرسه برای او نامه می‌نویسد.

جودی در مدرسه به سختی در تلاش است تا فاصله فرهنگی خود با جامعه پیرامونش را که ناشی از بزرگ شدن در انزوای پرورشگاه است، کم کند.

در پایان داستان بابا لنگ دراز خود را معرفی می‌کند.

درباره کتاب

جین وبستر درباره‌ی رمان بابا لنگ دراز، جایی ‌در دفتر خاطرات خود نوشته بود که نمی‌تواند بی‌احترامی دختران ثروتمند نسبت به دختران فقیر را تحمل کند و همین مسئله موجب نوشتن رمان شد. در واقع می‌توان گفت که این کتاب با احساسات واقعی او نیز آمیخته شده است.

جین وبستر، در رمان بابا لنگ دراز علاوه بر جنبه‌های سرگرم کننده به عواطف و احساسات لطیف انسانی مثل بخشش، دوستی، صبر و پایداری و… نیز اشاره می‌کند. جودی آبوت در این رمان به نوعی طرفدار حقوق زنان در اجتماع و فردی آزادی‌خواه است. این داستان به شیوه‌ای بیان شده که هر فردی، در هر سن و سالی، ارتباط خوبی با آن دارد.

حتما کارتون جذاب و شیرین بابا لنگ دراز را دیده‌اید. همان جودی آبوت معروف، پرشور و دوست داشتنی.

داستانی دل‌نشین در دل دوران نوجوانی و جوانی دختری پرانگیزه به نام جودی آبوت.

کارتون این رمان به قدری دوست‌داشتنی و پرمحتوا پیش می‌رود که در برخی قسمت‌ها خود را به جای شخصیت اصلی آن یعنی جودی قرار می‌دهید؛ از خوشحالی او به وجد می‌آیید و از غم او ناراحت می‌شوید.

دختر پرشور و با استعداد؛ جودی آبوت

قهرمان داستان، دختر خندان و پرانرژی، یعنی جودی از خلال نامه‌هایی که برای بابا لنگ دراز خود می‌نویسد، او را در جریان جزئیات زندگی و روند تحصیلش قرار می‌دهد. ما با خواندن این نامه‌ها در شادی کوچک جودی، شیطنت‌ها و حتی دلتنگی‌هایش سهیم می‌شویم و همراه با جودی دیدن و شناختن بابالنگ‌دراز را انتظار می‌کشیم.

نامه‌های جودی سرشار از شادی، حس خوب، غمو جریان زندگی هستند. البته گفتنی است هدف و خواست بابالنگ دراز از جودی برای نوشتن نامه، آگاهی از شرایط تحصیلی اوست. اما جودی با قلمی شیرین، سمت و سوی نامه‌ها را به خاطره نویسی نیز می‌کشاند. او درباره تمام اتفاقات اطرافش، از آدم‌ها و شرایط کالج گرفته تا حس‌وحال و حتی سرماخوردگی‌اش برای بابا لنگ دراز می‌نویسد و همین جزئیات و زبان شیرین و زنده‌ی جودی در نامه‌هایش است که باعث نزدیکی مخاطب با او می‌شود و او را به شخصیتی محبوب و دوست‌داشتنی مبدل می‌کند.

این کتاب برای چه افرادی مناسب است؟

رمان بابا لنگ دراز برای همه است. خواندن این کتاب هیچ محدودیت سنی ندارد و هر فردی با هر سنی می‌توانند از خواندن آن لذت ببرد. نامه‌های جودی و پایان خوش داستان، نظر هر مخاطبی را به خود نیز جلب می‌کند. در پایان این کتاب، خواننده که مشتاقانه صفحات کتاب را ورق زده است، نفس راحتی می‌کشد، لبخندی از سر رضایت بر لب می‌آورد و خوشحال و راضی کتاب را می‌بندد تا بعدها خواندن آن را به بهترین دوست خود توصیه کند.

کارتون

بابا لنگ دراز

جودی آبوت

بابا لنگ دراز من یک مجموعه تلویزیونی در قالب انیمه ژاپنی است که در سال ۱۹۹۰ بر مبنای رمان بابا لنگ دراز به قلم جین وبستر ساخته شده‌ است. انیمه بابالنگ‌دراز بخشی از مجموعه تئاتر شاهکار جهان است.  بابا لنگ‌دراز در سال ۱۹۹۰ جایزه بهترین فیلم تلویزیونی را از آژانس فعالیت‌های فرهنگی کودکان کشور ژاپن دریافت کرده‌است.

انیمه بابالنگ‌دراز که توسط استودیو ژاپنی نیپون انیمیشن ساخته شده‌ است؛ در بین کشورهای آسیایی و اروپایی از محبوبیت و استقبال خاصی برخوردار است این مجموعه از جاودانه‌ترین انیمه‌های قدیمی می‌باشد.

کارتونی با قصه قدرتمند و شیوا که فقر و سختی کودکان یتیم را به تصویر می‌کشد و با پایانی خوش در دل مخاطب جا باز می‌کند.

رمان دشمن عزیز

می‌توان گفت دشمن عزیز ادامه داستان نامه‌هاست اما این بار نامه‌هایی که از سوی سالی مک براید برای جودی نوشته شده است. داستان از جایی شروع می‌شود که جودی ابوت با جرویس پندلتون یا همان بابا لنگ دراز معروف ازدواج کرده و در نیویورک زندگی می‌کند. جودی و جرویس تصمیم گرفته‌اند به یتیم‌خانه‌ی روزهای کودکی جودی رسیدگی کنند و به این ترتیب تصمیم می‌گیرند سالی را به‌عنوان مدیر به جان گریر بفرستند. سالی به‌ عنوان رئیس یک یتیم‌خانه و خب دشمن عزیز هم همان جاست؛ پزشک یتیم‌خانه یعنی رابین مک ری. روابط سالی با بچه‌ها، خانواده‌ها و البته دشمن دوست‌داشتنی‌اش ماجراهای این کتاب را رقم می‌زند.

در این داستان ما پیشرفت سالی را به مطالعه می‌نشینیم. او از دختری که فقط درس‌خوانده تا شوهر بهتری پیدا کند تبدیل به یک مدیر قابل می‌شود. این کتاب در زمان انتشار خود بسیار اثرگذار واقع شد. همچنین موجب شد زنان زیادی نقش‌های منفعلانه خود را کنار بگذارند و به افرادی فعال و تاثیرگذار تبدیل شوند. به علاوه در این کتاب به ازدواج‌های نامناسب هم انتقاد شده است و به زنان این شجاعت را می‌دهد که فکر شده تصمیم بگیرند.

بخشی از رمان دشمن عزیز

ادامه رمان بابا لنگ دراز

رمان دشمن عزیز

اکنون پس از تعمقی هوشمندانه اعتراف می‌کنم عاقل بودیم که عملیات بازسازی گسترده‌ی ساختمان را تا تابستان سال آینده به تعویق انداختیم. البته که ناامید و پکر شده‌ام، چرا که در این صورت، من در مرکز تخریب‌ها نخواهم بود و آه که چقدر دوست دارم در مرکز تخریب و نوسازی باشم! به هر حال، تو با من مشورت می‌کنی حتی اگر دیگر سرپرست رسمی نوانخانه نباشم؟ جزئیات دو ساختمانی که با هم طراحی کردیم بسیار خوش‌آتیه می‌نماید. رختشوی خانه‌مان بهتر و بهتر شده و دیگر از آن بوی بخار آشنای نوانخانه خبری نیست. کلبه باغبان و کشاورزمان بلاخره هفته آینده برای اسکان آماده می‌شود. تنها چیزی که کم دارد یک لایه رنگ و چند تا دستگیره در است.

زندگی‌نامه جین وبستر؛ نویسنده رمان بابا لنگ دراز

آلیس جین چندلر وبستر در سال ۱۸۷۶ در روستایی در ایالت نیویورک آمریکا متولد شد. مادرش آنی مافت وبستر، خواهرزاده مارک توین و پدر او چارلز لوتر وبستر، مدیر مالی مارک توین و ناشر بسیاری از کتاب‌های وی بود. او تنها فرزند خانواده‌ای بود که به ادبیات و نشر و فرهنگ توجه ویژه‌ای داشتند.

شرکت انتشاراتی با مشکلاتی مواجه شد و به شکل قابل توجهی روابط با مارک توین رو به وخامت گذاشت. در سال ۱۸۸۸، پدرش دچار مشکل شد و در سال ۱۸۹۱ بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر خودکشی کرد.

در دوران حضور آلیس در مدرسه، دانشگاهیان، موسیقی، هنر، نامه نویسی و رفتار را به حدود ۲۰ دختر آموزش داد. مدرسه لیدی جین خاکستری الهام بخش بسیاری از جزئیات مدرسه در رمان وبستر Just Patty از جمله چیدمان مدرسه، نام اتاق‌ها، لباس فرم و برنامه روزانه دختران و معلمان بود.

در دوران مدرسه بود که آلیس به جین معروف شد. از آنجا که هم اتاقی او نیز آلیس نام داشت، مدرسه پرسید که آیا می‌تواند از نام دیگری استفاده کند. او جین را انتخاب کرد.

جین وبستر در ۱۱ ژوئن ۱۹۱۶ پس از به دنیا آوردن دخترش بر اثر تب زایمان نیز درگذشت.

بخشی از کتاب

بابا جون آنقدر که تفریح ‎های دانشکده برای من ناراحت کننده است درس‎ های آن مشکل نیست. بیشتر اوقات من نمی‎ فهمم دخترها چه می‎ گویند و برای چه می‎ خندند. شوخی ‎های آنها مربوط به گذشته است که همه کس جز من در آن سهیم است. احساس می‎ کنم در این دنیا بیگانه هستم و زبان مردم را نمی فهمم. در اینجا کسی نمی ‎داند که من در یتیم‎ خانه بزرگ شده‎ ام. من به سالی گفتم که پدر و مادرم فوت کرده‎اند و یک آقای مسنی مرا به دانشکده فرستاده. نمی‎دانید چقدر دلم می‎خواهد مثل سایر دخترها باشم ولی خاطره «موسسه خیریه ژان گریر» که دورنمای دوران طفولیت من است بزرگترین تفاوت بین من و آنهاست.

ادامه

بابالنگ دراز عزیز از عیدی کریسمس تشکر می‎کنم. من از پوست روباه، گردنبند و… خوشم می ‎آید ولی از همه بیشتر شما را دوست دارم. ولی بابا شما نباید مرا اینطور لوس کنید. وقتی شما مرا به لذائذ زندگی عادت می‌ دهید چطور انتظار دارید که بتوانم حواسم را جمع کنم و برای زندگی آینده‎ام زحمت بکشم؟ حالا می ‎توانم حدس بزنم چه کسی بستنی روز یکشنبه و درخت عید کریسمس را به مؤسسه ژان گریر می ‎فرستاد. به خدا حق این است که در پرتو این اعمال خیر همه عمر سعادتمند باشید.

بابا لنگ دراز عزیزم، این روزا به هر بهانه ای اشکم در میاد. باورت نمیشه همین یه جمله رو که تایپ کردم اشک تو چشام جمع شد. دلم این روزا نرم شده. داشتم میخوابیدم ولی یه استرس یه دلشوره منو مجاب کرد بیام نت. آخه هر وقت دلشوره میگیرم، فکرای نبودن خانوادم میاد جلو چشمام و من اشکم در میاد. برا همین مجبورم خودمو با چیزای دیگه مشغول کنم الان همه خوابیدن و من…
منم دارم تو تاریکی تایپ میکنم. دلم نقاشی میخواد بکشم که آروم بشم. تنها چیزی که تو این مواقع کمکم میکنه اینه که دعا کنم اتفاق بدی نیافته و دعا و دعا و دعا. بابا لنگ دراز مینویسم حال همه ی ما خوب است،اما… تو باور نکن.

اینستاگرام

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سارا گفت:

    هنوزم محبوب‌ترین رمان نوجوانه♥️

  2. مژگان گفت:

    بسیار زیبا😍